Története

Első írásos említése 1264-ből származik. A középkorban várjobbágyok lakták. A török megszállás idején a falu elnéptelenedett, majd újratelepült. A település életét évszázadokon át a növénytermelés és az állattartás határozta meg.

Az utóbbi években teljessé vált az infrastruktúra, kiépült a vezetékes gáz, telefon, ivóvíz, közcsatorna hálózat. Városiassá formálja a településképet a gondozott Millenniumi park, az utcák, terek virágosítása. Az önkormányzat az M7-es autópálya és Nagykanizsa-keleti csomópont kiviteli tervei ismeretében átdolgozta a település rendezési tervét, ahol ipari park kialakítását tervezi, illetve elsősorban fiatal családok számára új lakóövezet létrehozását. Ez több vállalkozót vonz a településre.

Nagyrécse az utóbbi évtizedekben hatalmas fejlődésen ment keresztül.  A város közelsége, jó domborzati viszonyai miatt számos új utcát kellett kialakítani az letelepedni szándékozók részére. Így a településen az óvoda iskola mellett, bölcsőde kialakítására is sor került.

A község lakói római katolikus vallásúak, élénk hitélet folyik. Városi szintű infrastruktúrával rendelkezik, ami csalogató lehet a családok számára.

Nagyon sok, folyamatos programokat szerveznek minden korosztály számára.

A településen élő művelődésszervező tényleg sokat tesz, hogy még a szünidő ideje alatt is változatos, érdekes programokkal közösséget építsen. Túrák, akadályversenyek, filmvetítések, lovaglások stb.


Látnivalók:

Neoromán templom
 

Inkey kastély

Millenniumi kastélypark

Telekaland mesepark 3 figurája: Piroska, Kiskakas, Mátyás király
 

Hősi emlékmű